written by
Megan Staub

Hoe houdt je jouw online event interessant?

Online event 1 min , January 20, 2022

Een online evenement kan erg lang duren, dat gevoel komt je vast bekend voor. Na een tijdje vind je het moeilijk om je concentratie erbij te houden en krijg je last van vermoeide ogen. Uit onderzoek blijkt dat het vele turen op je telefoon of computer niet goed voor je is. Uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is om na elke 20 minuten een kleine pauze te nemen van 20 seconden waarin je even afstand neemt van je scherm. In dit blog geven we je ideeën om tijdens jouw online event wat afstand te nemen van je computer.

Idee 1: ga naar buiten
Een eerste manier om jouw online event actiever te maken is door tijdens jouw event naar buiten te gaan. Verzin er leuke opdrachten bij. Je kunt bijvoorbeeld na een stuk uitleg de kijkers een opdracht laten doen zodat je hersenen kunnen ontspannen om vervolgens weer actief mee te doen aan het volgende onderdeel van je online programma. Bewezen is dat na inspanning de buitenlucht een positieve werking heeft om je weer goed te kunnen concentreren. Een kleine pauze buiten toevoegen is dus een goede manier om de aandacht van jouw kijkers erbij te houden.

Idee 2: Quiz
Een quiz is een leuke en ontspannende manier om jouw online event wat luchtiger te maken. Tegenwoordig zijn er veel manieren om een online quiz te organiseren. Hiervoor hebben wij een blog geschreven. Lees hier dit blog over online interactieve tools.

Idee 3: Sportpauze
Ga sporten! Neem een pauze tijdens jouw online event en verzin een korte workout. Dit kan een yoga sessie zijn of een buikspier kwartiertje, noem het maar op. Wees creatief!

Dit zijn een aantal ideeën om jouw online event interessanter te maken voor jouw kijkers. Kijk goed naar jouw doelgroep en creëer een online event die jouw kijkers niet meer vergeten! :-)

Online event