written by
Merel Baijards

Waarom SaaS ideaal is voor eventmanagers

evisit Eventregistratie 3 min , February 17, 2023

Software as a Service, ook wel afgekort tot SaaS, is een software oplossing die je online als dienst af kunt nemen. Je koopt dus geen software applicatie, maar maakt er via het internet gebruik van. SaaS wordt om die reden ook wel software on demand genoemd. Maar wat zijn de voordelen van werken met SaaS? En waarom is dit geschikt voor eventmanagers?

De voordelen van SaaS

Het gebruik van SaaS kent verschillende voordelen en wordt daarmee voor steeds meer eventmanagers een aantrekkelijke optie. Een aantal belangrijke pluspunten zijn:

1. Kostenbesparing
SaaS is een kosteneffectieve oplossing voor iedereen die een vorm van software wil gebruiken. Bij SaaS maak je namelijk gebruik van software die wordt geleverd en in het beheer is van een andere partij. Hierdoor heb je zelf nooit te maken met kosten van technisch onderhoud. Bij SaaS betaal je alleen voor dat waar je daadwerkelijk gebruik van maakt.

Daarnaast heb je geen hoge investeringskosten om te kunnen beginnen met het gebruik van de software. De meeste vormen van SaaS werken namelijk met een abonnements- of licentiemodel. Wanneer je software aanschaft en op maat laat maken, of zelfs helemaal zelf ontwikkelt gaat dit vaak gepaard met hoge investeringskosten. Dit zijn kosten die je op lange termijn weer terug moet zien te verdienen. Met SaaS kun je gebruik maken van passende software zonder hier zelf dure hardware voor aan te schaffen.

2. Toegankelijkheid
SaaS is een oplossing die beschikbaar wordt gesteld via het internet. Met een account log je in en heb je direct toegang tot de software. Dit maakt ook dat je op verschillende locaties, maar ook op verschillende devices altijd de software tot je beschikking hebt.

3. Altijd up-to-date
Technologie is altijd in ontwikkeling. Binnen het SaaS-model is de leverancier verantwoordelijk voor het onderhouden en updaten van de software. Hierdoor profiteer je als gebruiker van software die altijd up-to-date is. Daarnaast is het oplossen van IT-gerelateerde problemen ook de verantwoordelijkheid van de leverancier.

4. Schaalbaarheid
Een ander groot voordeel van SaaS is de schaalbaarheid. Het prijsmodel en de verschillende licenties maakt het heel makkelijk om bij uitbreiding snel en eenvoudig het abonnementstype aan te passen. Meer evenementen organiseren, afdelingen toevoegen of extra gebruikers aanvragen is zo gedaan. Hier hoeft geen extra software voor te worden geïnstalleerd of ingewikkelde wijzigingen voor worden gedaan. Een upgrade kan binnen een dag geregeld zijn.

SaaS voor eventmanagers

Naast dat het gebruik van Saas in het algemeen veel voordelen kent, is het met name ook voor eventmanagers een geschikte oplossing. Bij het organiseren van evenementen komen namelijk verschillende processen kijken die tijdrovend kunnen zijn. Registratie en communicatie rondom een evenement bestaat immers uit meer dan een enkele mail versturen en een aanmeldformulier beschikbaar maken. Als eventmanager wil je het overzicht over alle processen behouden en dit het liefst zo efficiënt mogelijk doen.

Software gaat je daarbij helpen. Zo bundelt de software van evisit alle verschillende onderdelen op één platform, zonder dat je ingewikkelde software hoeft te installeren. Hierdoor ben je nooit meer bezig handmatig lijstjes van de aan- en afmeldingen bij te houden in Excel, mails te versturen vanuit Outlook en na afloop enquêtes beschikbaar te stellen via Survio. Al deze onderdelen vind je voortaan op hetzelfde platform, zodat jij de controle en het overzicht behoudt. Daarnaast heb je in de software de mogelijkheid:

  • Uitgebreide statistieken te bekijken
  • Aanmeldformulieren op te stellen en direct aan mails te koppelen
  • Je gastenlijst onder te verdelen in verschillende doelgroepen
  • Jouw eigen CRM systeem te koppelen middels een API

Benieuwd naar wat evisit voor jouw volgende evenement kan betekenen? We laten je graag het platform en alle features zien in een online demo! Maak online een afspraak, of neem contact met ons op via 070-3065420.

software registratietool