written by
Merel Baijards

Welke badge is geschikt voor mijn evenement?

Fysieke evenementen 3 min , September 8, 2022

Wanneer je een evenement organiseert kan het een waardevolle toevoeging zijn om jouw gasten een badge te geven. Een badge in de huisstijl van jouw organisatie geeft jouw gasten een identiteit en zorgt ervoor dat ook zij elkaar makkelijk herkennen. Kortom, een badge kan voor een positieve eerste indruk zorgen. Maar welke soorten badges bestaan er eigenlijk? En welke badge past het beste bij jouw evenement en jouw voorkeuren?

Welke soorten badges zijn er?
Bij evisit hebben we twee soorten badges. Dit zijn de ‘Expo Badge’ en de ‘Butterfly Badge’. Het verschil tussen deze badges is het moment van printen. De Expo Badge wordt in full color op locatie geprint, terwijl de Butterfly Badge van tevoren wordt geprint. Binnen deze twee soorten badges zijn er meerdere opties. Hieronder een overzicht van alle mogelijkheden:

Expo Badges:

  • Expo 260 Badge
  • Expo 260s Badge
  • Expo 260 Badge - creditcard formaat

Butterfly Badge:

  • Butterfly A7 Pre-printed Badge

Expo Badges
De Expo Badges worden dubbelzijdig en in full-color op locatie gedrukt. Het voordeel hiervan is dat het verspilling tegengaat. Komt een aantal gasten toch niet opdagen? Geen probleem! Alleen de badges van de gasten die er wel zijn worden geprint. Ook kun je voor gasten die niet geregistreerd staan toch een badge laten printen. Daarnaast zijn de Expo Badges ook te verkrijgen in scheurbestendig en duurzaam materiaal. Maar wat is het verschil tussen de Expo Badges en welke Badge past het best bij jouw evenement?

Expo 260 Badge
De Expo 260 Badge is de grootste badge in ons assortiment. Juist omdat dit de grootste badge is, biedt deze badge het meeste ruimte. Wanneer je bijvoorbeeld het programma van het evenement op de badge zou willen laten drukken is hier voldoende plek voor. Ook uitgebreide designs of het toevoegen van een plattegrond zijn geen probleem.

Expo 260s Badge
De Expo 260s Badge is een kleinere versie van de Expo 260 Badge. Wanneer kies je voor deze badge? Op deze badge is naast de basisgegevens van de gast ruimte voor bijvoorbeeld een barcode van de gast en basisinformatie over het evenement.

Expo 260 Badge - creditcardformaat
Het formaat van deze badge spreekt eigenlijk voor zich, de badge is zo groot als een creditcard. Deze badge is daarmee nog kleiner dan de 260s. Een kleine compacte badge, die voldoende ruimte heeft voor de voor- en achternaam en de bedrijfsnaam van de bezoekers. Deze badge heeft geen ruimte voor een programma of QR-code.

Butterfly Badges
De Butterfly Badges worden voorafgaand aan jouw evenement geprint. Het voordeel hiervan is dat je na afloop van je evenement nooit voor onverwachte kosten komt te staan. De Butterfly Badges zijn in één formaat verkrijgbaar. Dit formaat komt ongeveer overeen met dat van de Expo 260s badge.

Butterfly A7 Pre-printed Badge
De Butterfly A7 Pre-printed Badge wordt voorafgaand aan het evenement in zijn geheel gedrukt. Er hoeft op locatie dus niets meer te gebeuren naast het uitdelen van de juiste badge aan de juiste gast. Het voordeel van deze soort badges is dat er voor de gegevens van de gast geen vaste positie op de badge geldt. De opmaak van deze badge is dus erg flexibel.

Kort samengevat: er zijn veel opties wanneer je besluit om gebruik te maken van badges tijdens jouw evenement. Welke badge geschikt is voor jou is geheel afhankelijk van het doel van de badge en van persoonlijke voorkeuren. Ben je op zoek naar de meest duurzame optie? Kies dan voor een Expo Badge gemaakt van duurzaam materiaal. Wil je graag onverhoopte kosten vermijden? Dan is een Butterfly Badge een goede optie. Uiteraard helpen wij je graag bij de beste keuze voor jouw badges. Neem vrijblijvend contact met ons op via 070 - 306 54 20 of vraag@evisit.nl.

evenementen fysieke evenementen evisit duurzaamheid