written by
Megan Staub

Welke interactieve online tools zijn er allemaal?

Online event 2 min , December 16, 2021

We verzorgen steeds vaker online events en hierin is dan ook steeds meer mogelijk. Je wilt dat jouw kijkers dezelfde beleving ervaren als tijdens een echt event. En ondanks dat dit moeilijk is om te waarborgen zijn er tegenwoordig veel tools die een online event toch een stukje leuker maken. In dit blog bespreken we een aantal van deze online tools.

Sendsteps
Sendsteps is een online tool welke ervoor zorgt dat je publiek live mee kan stemmen. Dit kan door middel van het stellen van meerkeuzevragen tijdens een presentatie. Wil je tijdens jouw event een poll toevoegen, dan kan dit via Sendsteps.

Mural
Mural is een brainstorm tool. Via Mural kun je samenwerken op een digitaal canvas. Hierdoor kun je samen met jouw team gemakkelijk op een visuele manier jouw probleemstelling oplossen. Wil jij tijdens jouw event een brainstorm sessie houden? Dan is Mural hier de geschikte tool voor.

Kahoot
Kahoot is een gemakkelijke manier om multiple choice-quizzen te maken. Een groot voordeel van Kahoot is dat je niet hoeft te registreren om deel te nemen. Wil je een quiz toevoegen aan jouw online event dan is dit dus mogelijk via Kahoot.

Rumbletalk
Rumbletalk is een online chat platform. Dit is de makkelijkste manier om een realtime chatroom op je eventwebsite te plaatsen. Voor een goede chatroom moet je bij Rumbletalk zijn.

Mentimeter
Mentimeter zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier interactieve presentaties kunt verzorgen. Zo kun je bijvoorbeeld vragen, polls, een quiz, slides, foto’s, GIFs en nog veel meer toevoegen om jouw presentatie interactief te maken. Wil je alles kunnen van poll tot presentatie dan kan dit via Mentimeter.

Meeting Pulse
Meeting pulse is een online tool welke voornamelijk is gefocust op Q&A’s, polls, surveys, quiz en reports over de meeting. Dit alles is mobile first en is dus voornamelijk gefocust op het gebruik via een telefoon. Wil je alles kunnen van quiz tot reports over jouw meeting via jouw telefoon dan kan dit via Meeting Pulse. Deze tool is mobile first wat betekent dat het gericht is op deelname via een telefoon. Wil je alles kunnen van quiz tot reports dan kan dit via Meeting Pulse.

Whova
Whova is een Eventapp waarin je kunt netwerken, reactie kunt geven op presentaties, programma’s kunt maken, aankondigingen verspreiden en het maken van enquêtes. Voor het kunnen netwerken met extra’s tools kun je Whova gebruiken. Whova is dus een goede aanvulling op je event om netwerken en interactie te stimuleren.

Er zijn dus veel mogelijkheden voor interactieve online tools. De meesten tools kun je koppelen aan eventtools zoals Zoom of Hopin. Benieuwd welke tool het beste bij jou online event past? Neem dan contact met ons op.

Online event