written by
Team evisit

Nieuw: Hopin heeft een integratie met Streamyard

Online event 1 min , January 7, 2022

We hebben al vaker over Hopin geschreven. ‘Create immersive virtual, hybrid, and in-person event experiences for your audience, no matter where they are’, zoals Hopin het zelf zegt. In 2020 en begin 2021 hebben wij héél veel met Hopin gewerkt. Toen de fysieke events weer in opmars waren zag je direct de online evenementen kelderen. Maar Hopin heeft niet stilgezeten. Integendeel. Zij zijn doorgegaan met ontwikkelen en daar plukken wij nu de vruchten van!

Even een klein opfrissertje wat Hopin ook alweer kan:

  1. Reception: waar men binnenkomt
  2. Stage: plenair uitzenden vanuit een studio of de Hopin backstage
  3. Sessies: waar je deelnemers interactief aan deel kunnen nemen
  4. Netwerken: 1 op 1 matchmaking
  5. Expo: geef bedrijven een eigen stand

Alle onderdelen van Hopin hebben inmiddels ontwikkelingen ondergaan. Maar de samenwerking met Streamyard op de stage is wel een ontwikkeling die een blog waard is. Op de stage in Hopin heb je nu 3 mogelijkheden:

  1. Gebruik een professionele studio en zendt uit via Hopin
  2. Gebruik de Hopin backstage voor als je spreker vanuit huis/werk presenteert
  3. Gebruik de Streamyard backstage om dezelfde reden als bij punt 2 (NIEUW!)

Waarom deze ontwikkeling?

De Hopin backstage (zie tutorial video webinar voor uitleg hoe het werkt) werkt goed, maar is basic. Je sprekers ontvangen een backstage link, maar als organisatie zijnde zie je niet wanneer zij aanwezig zijn (behalve als ze iets in de chat zeggen). Dat is een nadeel. Tevens heb je geen design mogelijkheden zoals ondertitels of andere look and feel instellingen.

Daarom de nieuwe ontwikkeling met de Streamyard backstage. Je sprekers ontvangen een backstage link. Je spreker hoeft zelf nergens op te klikken, wat het voor de spreker veel makkelijker maakt! Daarnaast heb je nu de mogelijkheid om een achtergrond toe te voegen, ondertitels, bumpers/video’s, afbeeldingen en heb je verschillende lay out mogelijkheden. Bekijk de tutorial video Stage voor uitleg hoe de Streamyard backstage werkt.

Meer weten over Hopin of hulp nodig bij jouw (online) evenement? Neem contact met ons op via vraag@evisit.nl of 070 - 30 65 420.

onlineevent