written by
Team evisit

Hoe kan jouw online event met evisit er uitzien?

Online event evisit 2 min , September 2, 2021

De evenementenbranche staat op zijn kop. Fysieke evenementen worden geannuleerd of verplaatst en waar mogelijk online georganiseerd. Huidige online aanbieders hebben het nog nooit zo druk gehad en alle eventmanagers zijn zich volop aan het oriënteren op het gebied van online mogelijkheden en tools. Ook evisit is de online wereld ingedoken en heeft een tool geselecteerd. Inmiddels hebben we enkele aanvragen binnen gekregen. Tijd om met een aantal voorbeelden te komen. Hoe werkt zo’n online event via evisit?

Wij bieden diverse mogelijkheden aan: ontvangst, podium, sessies, netwerken en stands. We leggen ze hieronder graag uit.

Ontvangst
Het ontvangst is de start van je evenement en het eerste wat je ziet als je binnenkomt. Bij een online event zie je hier een introductie tekst, de sponsoren en het programma. Ook zie je in 1 oogopslag ‘whats happening now’. Alles wat je hebt georganiseerd en momenteel live staat kun je hier terugvinden. Bijvoorbeeld het live openingswoord ‘on stage’.

Podium
Hier kun je live je belangrijkste key notes of panels uitzenden. In totaal kunnen er 6 mensen tegelijk ‘on stage’ en 100.000 mensen kunnen meekijken. Iedereen kan mee discussiëren in de chat aan de rechterkant. De organisator kan aan de rechterkant ook op ieder moment polls toevoegen. Het podium is ook uitermate geschikt voor het plenaire openingswoord of de afsluiting.

Let's create a successful online event together

Sessies
Dit zijn virtuele round tables. In totaal kunnen er 10 mensen in de sessie met camera meedoen en 500 mensen kunnen meekijken. Je kan een open sessie organiseren, wat betekent dat iedereen op ieder moment kan deelnemen. Bij een invite only, de naam zegt het eigenlijk al, kunnen alleen genodigden deelnemen. De laatste mogelijkheid is een moderated sessie. Bij de moderated sessie kun je zelf een of meerdere moderator(s) toevoegen. Deze optie is perfect voor als je als organisatie in de hand wilt houden wie er met camera aanwezig is. Als moderator kun je mensen accepteren, weigeren en mensen verwijderen.

Netwerken
Hier kun je 1 op 1 meetings organiseren. Als organisator heb je de mogelijkheid om zelf te bepalen wie met wie mag netwerken. Je kan de bezoekers namelijk in groepen opdelen en aangeven welke groepen met elkaar in contact mogen komen. Wanneer je hier als bezoeker op de knop ‘Ready’ klikt, zoekt het systeem automatisch een andere bezoeker van het event om te ontmoeten. Wanneer het systeem iemand heeft gevonden, heb je bijvoorbeeld 3 minuten om te praten. Deze tijd kun je als organisator zelf instellen. Wanneer jullie een goede connectie hebben, kun je onderaan op de knop ‘Connect’ klikken. Achteraf ontvang je alle gegevens met wie je ‘geconnect’ bent.

Stand
Je kun virtuele stands toevoegen, net zoals op een live evenement. Als standhouder heb je verschillende mogelijkheden: je kunt live in beeld met de bezoekers praten óf je kunt een video toevoegen zodat bezoekers deze on demand kunnen bekijken. Elke stand kan een speciale beursaanbieding plaatsen of een link naar hun website of een specifiek product. Als bezoekers op de beursaanbieding klikken ontvangt de standhouder een mail. Zo heb je als standhouder altijd een up-to-date overzicht van alle bezoekers die jouw stand hebben bezocht.

We snappen dat na het lezen van bovenstaande voorbeelden nog niet alles helder is. We willen je de mogelijkheden daarom graag virtueel laten zien. Bekijk de video’s over onze online event mogelijkheden. Mocht je na het lezen van bovenstaande, of na het bekijken van de video’s, nog vragen hebben dan horen we dat graag via vraag@evisit.nl of 070 - 306 54 20.

Doe de check en ontvang jouw adviesrapport vol tips in slechts 3 minuten.

onlineevent evisit