written by
Team evisit

Een digitoegankelijke eventwebsite

Eventwebsite 1 min , January 14, 2022

Het bezoeken van een website of je inschrijven voor een evenement is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel event websites voldoen niet aan de digitoegankelijkheidseisen die voor de overheid sinds 2018 verplicht zijn gesteld. Hierdoor kunnen mensen met een beperking zich niet informeren voor een evenement.

Wat is digitoegankelijkheid m.b.t. eventwebsites?
Sommige mensen zijn genoodzaakt om een computer met een toetsenbord te besturen in plaats van met hun muis. Of maken gebruik van spraakondersteuning of schermlezers. Het bezoeken van een website is dan niet vanzelfsprekend. Een digitoegankelijke website kunnen zij wel bezoeken. Bij een digitoegankelijke eventwebsite kan men zich zonder problemen inschrijven voor jouw evenement.

Wat is verplicht en wat zijn de eisen?
Een ondertitel bij iedere afbeelding, zodat de afbeelding door een schermlezer uitgesproken kan worden. Formulieren die met de tab op je toetsenbord te bedienen zijn. Ook moet er rekening worden gehouden met het kleurgebruik op je website en moeten teksten tot 200% in te zoomen zijn. Met (achtergrond) geluid moet je voorzichtig zijn. Dit mag alleen zacht en uit te zetten zijn zodat de spraakondersteuning ter alle tijden goed te horen is. Rondom de lay out (regel hoogte, regel afstand) gelden strenge eisen en ook mag er geen tijdslimiet geldig zijn of moet deze aan te passen zijn.

Wie sluit ik eigenlijk uit van mijn website?
Door gebruik te maken van de digitoegankelijke website template wordt geen enkele groep meer uitgesloten van deelname en voldoe je als professioneel eventmanager aan de geldende regels en richtlijnen.

Meer weten over een digitoegankelijke eventwebsite? Bekijk onze templates of neem contact met ons op via vraag@evisit.nl of 070 - 306 54 20.

eventwebsite