written by
Team evisit

Virtueel Haring Happen tijdens de Hilton Haring Party 2020

Online event Eventregistratie 2 min , September 2, 2021

In de corona periode konden heel veel fysieke evenementen helaas niet doorgaan. In plaats van bij de pakken neer te zitten, zijn er juist in deze periode veel andere/nieuwe vormen ontstaan. De meesten events konden in een andere variant online plaatsvinden. Het marketingteam van Hilton Amsterdam dacht er nét zo over. We gaan ons jaarlijkse netwerkevent toch niet annuleren?

We doen het gewoon online!

Ieder jaar staat in de maand juni het Hilton Amsterdam in teken van de Hollandse Nieuwe. Het eerste vaatje haring wordt op spectaculaire wijze aan wal gehaald en gepresenteerd door de General Manager en Jan van As. Normaliter vindt het evenement plaats in de mooie tuin van Hilton Amsterdam, waar ruim 700 gasten met elkaar proosten op de nieuwe haring en genieten van andere lekkernijen en drankjes. Hoe heeft Hilton Amsterdam het voor elkaar gekregen om dit deze editie digitaal te organiseren?

Ik kan me het eerste telefoongesprek met Hilton nog goed herinneren. Ook wij gaven aan dat er online heel veel mogelijkheden zijn en dat annuleren zonde is. ‘Laat men zelf de haring ophalen of laat aan je toprelaties die dag een verse haring met een klein flesje champagne bezorgen. We weten zeker dat je daarmee punten scoort!’ Enkele brainstorms binnen Hilton Amsterdam later was het concept bedacht. De openingsact zou alsnog plaatsvinden, nog steeds op spectaculaire wijze in de mooie tuin van Hilton Amsterdam. Alles zou worden opgenomen en via een livestream worden uitgezonden. Men kon overdag zelf de verse haring ophalen en om 18u stipt kon men óf live meekijken óf zelf van achter de camera ‘virtueel de haring mee happen’. Ook deze beelden werden live uitgezonden in de tuin van het Hilton. Zo was iedereen tóch een beetje aanwezig.

Het had zonde geweest als het evenement was geannuleerd. Men kon na de opening nog met elkaar bijkletsen via zogeheten ‘virtual rooms’. Natuurlijk is het anders dan dat je iemand in het echt via het lijf loopt, maar deze virtual editie hoort er, juist in deze tijd, gewoon bij. Ik ben zelfs van mening dat een combinatie tussen online en fysiek blijft, óók bij de Hilton Haring Party. Ik denk dat er volgend jaar een hybride Hilton Haring Party wordt georganiseerd.

Meer info over onze werkzaamheden en benieuwd naar de aftermovie? Lees de case.
Benieuwd wat wij voor jouw online event kunnen betekenen? Lees verder.
Interesse of nog vragen? Mail / bel of chat met ons: 070- 306 54 20 of vraag@evisit.nl

Geschreven door:
Projectmanager Tessa Rijnsburger

onlineevent eventregistratie