written by
Team evisit

6 tips om problemen te voorkomen bij jouw online event

evisit Online event 1 min , September 2, 2021

Wellicht heb je het zelf ook al meegemaakt, je start vol goede moed aan een online meeting/event of webinar en je hebt geen geluid of beeld. Je krijgt je eigen camera niet aan of je microfoon doet het ineens niet. Wat doe je dan? Waar ligt dit aan? In de chat zie je meer mensen die er last van hebben. Wat een slechte tool, zoveel mensen die problemen ervaren. ‘Ik ben weg, hier heb ik geen zin in’

Als organisator van een online bijeenkomst wil je dat alles vlekkeloos verloopt. Je hebt zelf al meerdere webinars gevolgd en ziet in de chat vaker berichten voorbij komen van mensen die het niet kunnen volgen in verband met internet/geluids- of beeldproblemen. Je wilt voorkomen dat dit straks bij jouw evenement ook gebeurt. We zetten graag 6 tips op een rijtje:

  1. Vernieuw je browser (houd de Shift-toets ingedrukt bij het indrukken van de commando+R (macOS) of Ctrl+R (Windows).
  2. Controleer je browserrechten (klik op het hangslotpictogram naast het URL-veld en zorg ervoor dat Camera en Microfoon zijn ingesteld op Toestaan voor de betreffende webpagina).
  3. Controleer de browser en zorg ervoor dat deze is bijgewerkt (vermijd IE11. Google Chrome en Firefox werken bij de meesten tools het beste).
  4. Controleer de bedrijfspolicy’s. Soms wordt er vanuit de security eisen bij je werk besloten dat bepaalde tools of webpagina’s niet bezocht mogen worden of dat je VPN-verbinding beperkingen oplegt.. Check dit even bij de verantwoordelijke voor IT, met 1 druk op de knop kun je zorgeloos verder werken.
  5. Probeer de webpagina te openen in een Incognito-modus. Soms kunnen extensies van derden het openen van de webpagina beïnvloeden. (cmd+Shift+N op macOS of Ctrl+Shift+N op Windows) op het tabblad Chrome of Privé (cmd+Shift+P voor macOS of Ctrl+Shift+P voor Windows) op Firefox.
  6. Start de webbrowser in zijn geheel opnieuw op. Soms moeten de browserinstellingen opnieuw worden opgestart om wijzigingen te kunnen doorvoeren.

Benieuwd naar onze online event mogelijkheden? Bekijk onze pagina over de online mogelijkheden. Je kunt ons ook altijd benaderen via vraag@evisit.nl of bel ons op 070 30 65 420.

Lees ook:
- Het effect van internet browsers op het succes van jouw online evenement
- Checklist voor het organiseren van een online evenement
- Hoe organiseer je een goede dry run?

evisit Online event