written by
Megan Staub

Hoe heeft Megan haar marketing stage ervaren bij evisit?

evisit 2 min , January 14, 2022

Hii, mijn naam is Megan en ik ben 20 jaar oud. De afgelopen 6 maanden heb ik stage gelopen bij evisit. Zelf studeer ik Creative Marketing and Sales op de Hogeschool Rotterdam. Ik zit nu in mijn derde jaar en dit betekent: “stage lopen”. Via via kwam ik bij evisit terecht en was ik meteen enthousiast over deze stage. Benieuwd hoe ik mijn stage periode heb ervaren en wat ik allemaal geleerd heb? Lees dan verder.

Voordat ik stage mocht lopen had ik eerst een gesprek met Ronald. Ronald is de managing director van evisit. Het gesprek met Ronald vond ik erg leuk. Hij stelde wat vragen over hoe ik ben als persoon en waar mijn interesses liggen. Al snel kwam uit het gesprek dat we het beide leuk zouden vinden als ik stage kwam lopen en voor ik het wist had ik dus een stage plek.

Vervolgens kwam het spannende gedeelte en dat was de kennismaking en het daadwerkelijk aan de slag gaan. Je hoopt altijd dat jouw verwachtingen ook de realiteit zijn en dit was het zeker. De eerste weken heb ik vooral meegelopen in het proces van evisit. Zo leerde ik alles over het maken van complexe registratieformulieren, het inrichten van mailings, het bewaken van deelnemerslijsten en heb ik meegedraaid met de customer care. Dit vond ik het leukste aan mijn stage dat ik echt mee kon draaien met alles wat evisit doet en hierdoor had ik al snel een goed beeld van wat evisit doet en kon ik mijn stage werkzaamheden beter uitvoeren.

Naast de taken die ik heb gedaan voor evisit moest ik vanuit school ook werken aan een assesment. Voor dit assesment was mijn taak om impact te maken voor evisit. Hiervoor heb ik mij de afgelopen zes maanden bezig gehouden met een intern en extern onderzoek, probleemanalyse, kwalitatief onderzoek middels interviews en uiteindelijk een doelgerichte oplossing bedacht. Best wel wat werk dus, maar ik heb hier vanuit evisit alle mogelijkheden voor gehad en kon dit dus goed combineren met elkaar.

Stage lopen is ook fouten maken en dit was voor mij een hele belangrijke les. Niet alles hoeft in een keer goed te gaan, je loopt stage om dingen te leren. Deze les vond ik erg belangrijk. Daarnaast zal ik ook nooit vergeten wat Ronald mij vertelde: “wat moet je doen, waar wil je naartoe en hoe ga je dit bereiken”. Tegenwoordig leven we in een snelle wereld waar je alles het liefst zo snel mogelijk klaar wilt hebben. Ronald leerde mij om soms even wat meer tijd te nemen om echt te kunnen leveren wat er wordt gevraagd.

Naast dat ik heel veel heb geleerd heb ik ook super erg genoten van mijn stage. Ik heb mogen werken met een heel leuk team die mij met open armen heeft ontvangen. Ik heb veel geleerd, maar ook veel gelachen. Helaas zit mijn stage periode erop en ga ik jullie allen erg missen. Zonder jullie was mijn stage nooit zo leuk geweest!

evisit